BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatie

dakpannen

Dakpannen zijn er in de eerste plaats om een huis te beschermen tegen lekkage en beschadiging, maar bepalen ook deels het uiterlijk van de woning. Daarom is het belangrijk om u goed te orienteren voordat u dakpannen kiest. Er zijn namelijk duidelijke verschillen tussen betonnen en keramische dakpannen en u moet rekening houden met de hellingsgraad van het dak.

Keramische of betonnen dakpannen
Keramische dakpannen zijn gemaakt van klei, die wordt gebakken. Ze gaan tot 100 jaar mee. Ook zijn keramische dakpannen geschikt voor lastige daken, omdat er allerlei hulpstukken voorhanden zijn om dit soort dakpannen netjes af te werken en geen ruimte te laten voor lekkage. Betonnen dakpannen worden gemaakt door beton in een mal te gieten en te laten uitharden. Deze dakpannen zijn goedkoper dan de keramische variant en ze zijn maatvast. Dat betekent dat ze niet uitzetten of krimpen bij wisseling van temperatuur. 

De juiste dakpannen kiezen

Voor het kiezen van de juiste dakpan moet u de minimale hellingsgraad van het dak weten. Deze hellingsgraad bepaalt welke dakpannen wel op uw dak gelegd kunnen worden en welke niet. Zacht golvende dakpannen zoals de stormpan hebben genoeg aan een dakhelling van 20 tot 35 graden. 
Tegelpannen kunt u pas leggen bij een dakhelling van minstens 35 graden.

Klik op deze link om naar het assortiment te gaan... 
Bel mij