BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatie

hout

Hout is van oudsher een veelgebruikt bouwmateriaal en nog steeds enorm populair. Geen wonder, iedereen heeft wel een favoriete soort hout. Wij hebben door de jaren heen alle stijlwisselingen meegemaakt. Van klassiek donker notenhout naar grenen - het hout van jaren '90 - tot steigerhout, dat de laatste 10 jaar erg gewild is. Wat de trend ook is, wij zorgen dat we het gewenste hout kunnen leveren. Maar naast een neus voor soorten hout, hebben wij ook kennis van houtbewerking.

Hout bewerken
Of u het hout nu gebruikt voor gevelbekleding, een dakkapel, houtskeletbouw of een uitbouw: u houdt altijd rekening met de eigenschappen van dit mooie materiaal. Zorg bij het zagen dat u niet naar het hart toe zaagt, want vanuit daar kan het hout gaan scheuren. Bij temperatuurwisselingen kan het hout uitzetten of juist krimpen, dus u geeft het de ruimte door het niet onwrikbaar vast te schroeven. En natuurlijk lakt u het hout grondig. Doet u dat niet, dan gaat het 'bloeden' oftewel vlekken. In de houtvaten van elke houtsoort zitten namelijk inhoudsstoffen die oplossen in water. Als een plank nat wordt, veroorzaken die inhoudsstoffen vlekken op het hout. Goed bewerkt hout kan decennialang meegaan.

Klik op deze link om naar het assortiment te gaan... 
Bel mij