BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatie

plaatmateriaal

Triplex, multiplex, hardboard, MDF... bij BPG van de Wal vindt u het allemaal. Deze materialen staan bekend onder de naam plaatmateriaal. Wij bieden u ruime keus uit plaatmateriaal . Voor binnen en voor buiten. Voor vloer, wand en dak. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes en afmetingen. Plaatmateriaal is ontzettend veelzijdig in gebruik en kent enkele voordelen ten opzichte van hout. Zo is plaatmateriaal in sommige gevallen sterker dan massief hout, het vertoont minder werking en voor plaatmateriaal worden ook de minder gewaardeerde stukken van een boom gebruikt, wat het een efficiënter product maakt. 


Hoe wordt plaatmateriaal gemaakt? 

Plaatmateriaal is plaatvormig composietmateriaal, opgebouwd uit een oneven aantal lagen houtfineer. Deze lagen moeten eerst drogen totdat ze het juiste vochtgehalte hebben en worden dan onder druk en bij hoge temperatuur op elkaar verlijmd. 
Kruislings, omdat dat een beter resultaat geeft. Na het verlijmen wordt het plaatmateriaal op (standaard)maat gezaagd en eventueel geschuurd.


Klik op deze link om naar het assortiment te gaan...

Bel mij